Co bude dál, netuším

01.08.2024

Vím jen, co se mi už stalo a jak to můj život ovlivnilo. Jen nevím, co mě a jak dál ovlivní. Mohu mít plány, mohu mít obavy, ale bude to nakonec tak, jak to bude.

Protože ten opravdový život se odehrává v přítomnosti. Tady a teď. Ráno jsem byl ještě na chatě, kde byla pro dnešek hlášena odstávka proudu. Vidím temný mobil, prostě jsem ho nenabil a tam už ho nenabiju. Plánovali jsme jet domů obstarat domácí zvířata a zahradu (sebrat úrodu a zalít) a druhý den se vracíme.

Mobil jsem oživil a také se dostal k počítači, tak mohu psát. Zítra večer už mohu pozorovat drozdy nebo vážky, pak jistě budu kosit, sekat trávu a řezat dřevo. Kromě toho nějaký čas strávím procházkami a koupáním v jezírku, příp. zajedu na koupaliště. Užiju si relaxu a fyzické práce v přírodě.

Kancl, televize, kolegyně a klienti počkají. A pak se to rozjede. Máme několik akcí, oslav, svatbu a také pracovní úkoly a povinnosti a práce spojené s knihou. Nějak to do sebe zapadne a nějak to dopadne. Třeba to půjde hladce, nebo to bude skřípat.

Ale už to nijak nehrotím, jsem nad to povznesen, jinými slovy je mi to jedno. Nějak se to uděje a stane v pravý čas. Já (rozhodně ne mé ego) to nevymyslím radostněji a lépe než život sám. Prostě jsem Životu odevzdal vládu nad svým životem.

Má duše z toho má jistě radost, protože ona chce mít radost pořád a starosti může házet za hlavu, protože sídlí v srdci. Mé ego s tím stále bojuje, protože chce být důležité a koneckonců úplně bez něj by to nešlo. Duše zkrátka potřebuje ego, aby to, co duše chce, udělalo.

Jenže ego to stejně z hlavy nedostane a bude přemýšlet, vymýšlet a hledat způsoby. Ale od toho ho přece mám. A snad ho už dokážu usměrnit tak, aby se chovalo v souladu s mou duší a nenechalo se příliš manipulovat systémem.

Tož tak, počítám, že na podzim spatří světlo světa kniha od "mimoně" a nějak to dopadne. Budu mít obrázky v originále, pak s tím zajdu ke grafikovi, a pokud to dá dohromady, pak už to půjde do tisku. Budu potěšen, když se bude dobře prodávat, bude mít dobré ohlasy a dokáže lidi inspirovat. A doufám, že si k ní najdou cestu převážně lidé, které kniha osloví.