Kácení stromků a srnky u chaty

20.10.2024

Tak jsme nechali pokácet stromky kousek od chaty. Proč? Když máme stromy rádi. Totiž dva stromky mohli být nebezpečné. Jeden při nějakém větru a ulomení větve mohl zničit naši "garáž", tedy boudu, kde máme sklad dřeva a také skládek náčiní.

Druhý strom svými větvemi "objímal" komín. Proč by nemohly nějaké listy či větve "zahořet" a způsobit požár. Samozřejmě jsou to jen domněnky a možnosti. Jenže vyloučit se to nedá. Navíc zkrácením dalších stromů došlo k většímu světlu, tzn. chatka se bude více ohřívat a stromky se budou rychle obnovovat a když si to pohlídáme, už nám nepřerostou jako předtím.

Tohle dokumentuje jedna fotka. Uvidíme, jak to bude vypadat za rok. Předpokládám, že kmeny budou již krásně zeleně obrostlé.

Zelené lístky na zemi přilákaly i srny a srnce. Tak ony tam chodí normálně, tak jsem je zdokumentoval mobilem. Také jsem si vyfotil hortenzii, která nám krásně rozkvetla, ale asi dlouho nevydrží, neboť se brzy očekávají přízemní mrazíky. Tak si myslím, že příště už takhle nádherná nebude.